Comunicat de presă începere proiect “Tabăra de instruire artistică pentru copii și adolescenți”
Fundația Alba Eglesia cu sediul în Viscri, str. Principală, nr. 36, judeţul Brașov, cod fiscal 9230143, implementează în perioada 15 iulie – 15 noiembrie 2024 proiectul “Tabăra de instruire artistică pentru copii și adolescenți”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în cadrul sesiunii de finanțare II/ 2024.
Proiectul își propune să instruiască 30 de copii și adolescenți din comunele Bunești, Jibert, Cața, Homorod și orașul Rupea, localități cu acces redus la cultură, în 5 ateliere coordonate de artiștii Daria Andreea Rusu, Octavian Angheluș, Mihaiul, Irina Motroc și Simona Elena Cîrlugea.
Creațiile realizate de copii și adolescenți în 5 arte: muzică, fotografie, ceramică, desen și gravură, vor fi expuse într-o expoziție în satul Viscri, sit UNESCO. Atelierele vor fi laboratorul de învățare, unde copiii și adolescenții vor fi instruiți și pe baza căruia va fi elaborat kitul pentru ateliere artistice cu elevii destinat cadrelor didactice din regiune. Expoziția va fi laboratorul de întâlnire cu publicul interesat din cele 4 comune: Bunești, Jibert, Cața și Homorod și din orașul Rupea, dar și cu turiști, în total, un număr de minim 2000 de vizitatori.
Obiectivele generale ale proiectului sunt:
- Implicarea în ateliere artistice de instruire a copiilor și adolescenților provenind din diverse grupuri etnice și sociale;
- Creșterea accesului la cultură a publicului local și regional;
- Realizarea unui kit pentru ateliere de artă cu elevii.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
- Organizarea a 5 ateliere de instruire în 5 arte: muzică, fotografie, ceramică, desen și gravură pentru 30 de copii și adolescenți;
- Organizarea unei expoziții publice în spațiile accesibile tuturor pentru minim 2000 de vizitatori;
- Realizarea unui kit care va fi distribuit către cadrele didactice din regiune ca ghid pentru ateliere în domeniul artei cu elevii.
Principalele grupuri țintă ale proiectului sunt:
- Copii și adolescenți – copii și adolescenți cu vârste între 12-18 ani din comunele Bunești, Jibert, Cața și Homorod și orașul Rupea se vor putea înscrie la proiect iar cei mai talentați 30 vor fi selectați de către artiști pentru a participa la atelierele de instruire;
- Artiști români – artiști români care sunt interesați de predarea de cunoștințe către tânăra generație, de contactul cu mediul rural și regiunea de nord a Brașovului, etc.; 5 artiști români vor fi invitați să se alăture proiectului și să realizeze conținut adaptat celor mici care va fi predat în cele 5 zile de ateliere;
- Populația din Bunești, Jibert, Cața și Homorod și Rupea – persoanele cu vârsta de peste 18 ani din aceste localități vor putea participa gratuit la expoziția publică și vor putea interacționa cu artiștii la deschiderea și închiderea expoziției.
Perioada de implementare a proiectului este 15 iulie – 15 noiembrie 2024.
Valoarea co-finanțării oferite de Administraţia Fondului Cultural Naţional este de 126,899.00 ron.
Pentru mai multe informații despre proiect și despre organizația noastră ne puteți contacta la adresa contact@albaeglesia.org sau la adresa coordonatorului de proiect, laura@albaeglesia.org.
Alba Eglesia este un ONG înființat în 1996 care are ca scop dezvoltarea sustenabilă a satelor din Transilvania prin educație. Organizația desfășoară activități și proiecte în 4 domenii cheie: educație și tineret, patrimoniu cultural și natural, sustenabilitate și dezvoltare comunitară.
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.